INGREDIENTAI: 1 litras aliejaus
Faršui:
1 kilogramas vištienos krūtinėlės
250 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
4 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 pundelis baziliko (smulkinto)
šiek tiek druskos
Apvoliojimui:
5 vienetai kiaušinių
200 gramų maltų džiūvėsėlių
100 gramų kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui sumaišome sviestą, baziliką ir druską. Dedame į šaldytuvą.
2.
Vištieną sumalame, sudedame varškę, įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius ir viską gerai išminkome.
3.
Apvoliojimui kiaušinius išplakame.
4.
Drėgnomis rankomis gnybiame faršo, jį delne suplojame į paplotėlį. Į vidurį dedame sviesto įdaro, ant viršaus užlenkiame faršo kraštus. Atsargiai apsiaudžiant, suformuojame "cepeliną".
5.
Kiekvieną apvoliojame miltuose, po to kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsėliuose, tą patį pakartojame dar kartą.
6.
Į gilesnę keptuvę pilame aliejų (pilame tiek, kad kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinti. Kepame kotletus ant nedidelės kaitros, vis vartant, iš visų pusių, kol gražiai apskrus ir paruduos. Išimame ir sudedame ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.