INGREDIENTAI: 150 mililitrų akvafabos (t.y. skysčio nuo konservuotų ankštinių)
140 gramų speltų miltų
100 gramų cukraus
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Akvafabą aš dažniausiai naudoju nuo konservuotų avinžirnių. Prieš gamindama, ją kelias valandas palaikau šaldytuve - taip ji geriau išsiplaka.
2.
Akvafabą supilame į gilų indą ir elektriniu plakikliu išplakame iki putų. Beriame po šaukštą cukraus ir plakame toliau, kol virs vientisa, standžia mase. Atrodo taip pat, kaip gerai išplakti kiaušinių baltymai.
3.
Į išplaktą akvafabą suberiame miltus ir mentele viską gerai išmaišome.
4.
24 cm skersmens kepimo formą ištepame aliejumi, sudedame tešlą.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol paviršius paruduos.
Patarimai:
•
Iš vienos porcijos iškepiau vieną biskvito lakštą.