INGREDIENTAI: 6 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
250 gramų sviesto
1.5 stiklinės miltų
0.5 stiklinės cukraus (jeigu obuoliai labai rūgštūs dėkite daugiau)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
pagal poreikį cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių.
2.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.
3.
Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti.
4.
Kiaušinius plakite su cukrumi, iki cukrus ištirps ir masė patrigubės. Į kiaušinių ir cukraus masę pilkite atvėsusį tirpintą sviestą. Plakite toliau.
5.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį sijokite į tešlą. Maišykite ir, jeigu tešla bus skystoka, pridėkite dar truputį miltų. Tešla turi būti tiršta.
6.
Į tešlą dėkite paruoštus obuolius ir išmaišykite. Pagal jūsų poreikius galite įberti truputį cinamono. Tešlą pilkite į kepimo formą.
7.
Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min. Pyrago vidurį tikrinkite mediniu iešmeliu, nes vidurys dažniausiai būna neiškepęs - jei įsmeigus ir ištraukus jis bus sausas, reiškia, kad pyragas iškepė, jei aplipęs tešla - kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti. Orkaitės dureles atverti ne anksčiau kaip po 30 min nuo kepimo pradžios.
8.
Skanių ir malonių akimirkų !!! Gaminkite su meile ir gera nuotaika :)