INGREDIENTAI: 200 mililitrų aliejaus
0.5 galvos svogūnų
5 skiltelės česnako
2 šaukštai garstyčių
2 šaukšteliai rudojo cukraus
1 šaukštelis druskos
0.5 vieneto citrinų
1 pundelis žalumynų (tinka petražolės, kalendros, krapai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į elektrinio smulkintuvo ind1 sudėti supjaustytus svogūnus, česnakus, prieskonines žoleles, druską, cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, garstyčias. Supilti aliejų ir įspausti citrinos sultis.
2.
Viską susmulkinti iki vientisos masės.
3.
Šiuo marinatu įtrintą mėsą skaniausia šaldytuve palaikyti apie parą, o tada valandą prieš kepant - palaikyti kambario temperatūroje.
Patarimai:
•
Šis marinatas šaldytuve sandariame indelyje gali išbūti apie savaitę.
•
Šio marinato kiekio užtenka apie 2 kilogramams mėsos.