INGREDIENTAI: 250 gramų sausainių
100 gramų riešutų
100 gramų sviesto
500 gramų varškės
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (saldus)
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (35 %)
3 šaukštai želatinos
50 mililitrų vandens (želatinai ištirpinti)
1 šaukštas medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Riešutus pakepinti keptuvėje ir sumalti elektriniu smulkintuvu, sumalti sausainius, sviestą ištirpinti ir viską gerai sumaišyti. Masę dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir gerai prispausti prie dugno ir kraštų. Padėti į šaldytuvą, kol pasiruošime įdarą.
2.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti, kad išbrinktų.
3.
Inde sumaišyti trintą varškę, kondensuotą pieną, medų. Kitame inde labai gerai išplakti grietinėlę ir ją atsargiai įmaišyti į varškės masę. Išbrinkusią želatiną truputį pašildyti ir įmaišyti į varškės masę. Paruoštą varškės masę greitai supilti ant sausainių papločio ir kišti atgal į šaldytuvą 3 val., kad sustingtų.
4.
Puošti sezoniniais vaisiais ar uogomis.