INGREDIENTAI: 250 gramų varškės
150 gramų avižinių miltų
130 gramų šilauogių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aliejų ir medų elektriniu plakikliu suplakti iki vientisos konsistencijos masės. Įmaišyti varškę. Įmušti kiaušinius ir viską dar kartą gerai suplakti.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į varškės masę, išmaišyti.
3.
Nuplauti uogas ir jas sudėti į tešlą. Viską kruopščiai, tačiau taip, kad uogos nesusitrintų, išmaišyti.
4.
Į keksiukų formą dėti popierines formeles ir pripildyti tešla apie ¾ formelių tūrio.
5.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol keksiukai gražiai patamsės ir ims skleisti malonų aromatą.