INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių
250 mililitrų pieno
120 gramų kvietinių miltų
pagal skonį druskos
Įdarui:
pagal skonį pipirų
pagal poreikį rūkytos skumbrės
pagal skonį lydyto sūrelio
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį supilti pieną, įmušti kiaušinius. Išplakti šluotele, kol kiaušinių tryniai susijungs su pieno mase.
2.
Po truputį, toliau plakant, berti miltus, kol tešla taps reikiamos konsistencijos - tešla turi būti gana skysta. Tešlą palikti pusvalandį pastovėti, kad tinkamai išbrinktų.
3.
Keptuvėje ištirpinti gabalėlį sviesto. Pilti samtelį tešlos. Keptuvę pajudinti, kad telša tolygiai pasiskirstytų.
4.
Kai viena blyno pusė apkeps, blyną apversti ir apkepti antrą pusę.
5.
Blyną patepti sūreliu, dėti skumbrės ir susukti.
6.
Patiekti su grietine ir žalumynais, pagardinus druska ir pipirais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.