TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Citrininė vištiena keptuvėje - lengva pagaminti ir labai skanu!
Citrininė vištiena keptuvėje

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
2 vienetai vištienos krūtinėlės (didesnių)
4 šaukštai citrinų sulčių
1.5 stiklinės džiūvėsėlių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio pipirų
1 šaukštelis prieskonių vištienai
šiek tiek citrininių pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos filė supjaustyti išilgai perpus - turėsime 4 gabalėlius vištienos. Ant lentelės dėkite maistinės plėveles, sudėkite vištienos gabaliukus, uždenkite maistine plėvele ir muškite mėsos plaktuku. Jei plėvelės neturite, galite naudoti patvaresnį plastikinį maišelį.

2.
Į dubenėlį įspauskite citrinų sultis, į kitą - suberkite džiūvėsėlius ir išmaišykite su prieskoniais (sumaišę paragaukite, ar džiūvėselių skonis patinka, ar netrūksta druskos, ar prieskonių, jeigu ką - pakoreguoti pagal skonį). Po vieną vištienos gabalą merkite į citrinos sultis ir palikite po 2 minutes, apverskite ir palikite dar 2 minutėms. Tuomet apvoliokite džiūvėsėliuose, švelniai paspaudžiant, iš abiejų pusių. Atidėkite ir pakartokite su kitais vištienos gabaliukais.

3.
Aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje, paliekant tarpus, kitaip vištiena nebus traški. Į keptuvę dėkite po 2 kepsnelius ir užbarstykite citrininių pipirų. Kepkite iki tamsiai auksinės spalvos, apie 4 minutes, apverskite, apiberkite pipirais ir kepkite dar 4 minutes. Kepsnelius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Iškepkite likusią vištieną.

4.
Užberkite žalumynų, tiekite su citrinos griežinėliais.




admin · 2020-11-13 21:00 · 373 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt