INGREDIENTAI: 40 gramų sviesto (minkšto)
40 gramų rūkytos skumbrės (šalto rūkymo, svoris be odelės)
4 riekelės lydyto sūrio
2 šaukštai kreminio sūrio (geriau nesūdyto)
pagal skonį krapų (smulkintų)
pagal skonį pipirų
3 riekės batono (arba baltos duoos)
Papuošimui:
12 vienetų alyvuogių
pagal poreikį petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą, tepamą sūrį, smulkintus krapus ir smulkintą skumbrę sumaišyti ir pagardinti pipirais.
2.
Ant stalo patiesti maistinę plėvelę, iš 4 sūrio riekelių sudėti keturkampį, kad riekelės būtų šalia viena kirtos. Užtepti paruoštą įdarą ir atsargiai vyniojant suvynioti vyniotį, būkite atsargūs, kad plėvelės kraštas nepatektų į vyniotinio vidų. Standžiai apsukti plėvele ir palikti šaldytuve 2-3 valandoms.
3.
Iš batono arba duonos išpausti nedidelius apskritimus, juos paskrudinti, uždėti ant viršaus supjaustytus sūrio suktinukus ir papuošti alyvuogėmis, petražolėmis.