INGREDIENTAI: 700 mililitrų daržovių sultinio
4 vienetai bulvių
150 gramų žaliųjų žirnelių
2 vienetai salierų stiebų
1/4 šaukštelio asafetidos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Užkaičiame puodą su sultiniu. Į verdanti sultinį beriame bulves.
2.
Supjaustome bulves ir saliero stiebus nedideliais gabalėliais.
3.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šaukštą aliejaus ir beriame salierus. Maišant, kepame 5-7 minutes. Beriame asafetidą, permaišome.
4.
keptuvės tūrinį dedame į puodą su bulvėmis. Verdame 5 min. Į puodą beriame žirnelius, pagardiname druską, pipirais ir verdame dar 10 minučių.
5.
Sriubą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos masės. Užverdame ir išjungiame.
6.
Tiekiame šiltą su grietine.