INGREDIENTAI: Tešlai:
150 gramų miltų
120 gramų sviesto (šalto)
100 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių trynių
30 gramų cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį vanilės aromato
Įdarui:
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių baltymų
Pabarstymui:
0.5 stiklinės riešutų (smulkintų, skrudintų)
pagal poreikį cinamono
pagal poreikį kapučino miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą sutrinkite tarp pirštų su miltais ir kepimo milteliais į trupinius.
2.
Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite cukrų, druską, įdėkite vanilės aromato ir viską gerai išmaišykite. Supilkite varškės masę į miltų ir sviesto trupinius ir gerai išminkykite tešlą. Palikite tešlą 1 - 2 valandoms šaldytuve.
3.
Įdarui kiaušinio baltymą su cukrumi išplakite iki standumo.
4.
Tešlą padalinkite į dvi dalis, vieną iškočiokite plonai, į maždaug 2 milimetrų storio stačiakampį, kitą padėkite atgal į šaldytuvą. Užtepkite ant tešlos pusę baltymų masės, pabarstykite cinamonu ir riešutais. Susukite į vyniotinį, supjaustykite maždaug 1 - 1.5 centimetro storio gabalėliais.
5.
Dėkite sausainius ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi pjūviu į viršų ir į apačią. Taip pat viską padarykite su likusia tešla ir kepkite 190 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 18 minučių.