INGREDIENTAI: 2 vienetai lašišos pjausnių
100 gramų ryžių
1 vienetas citrinų
2 šaukštai prieskonių žuviai
1 šaukštas druskos
1 žiupsnelis petražolių
1 žiupsnelis krapų
2 šaukštai aliejaus
150 gramų brokolių
2 vienetai pomidorų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuvalyti lašišos didkepsnius, pabarstyti juos druska, žuvies prieskoniais, aplaistyti išspaustomis citrinos sultimis ir apšlakstyti aliejumi. Pamarinuoti apie 20 minučių.
2.
Truputį pasūdytame vandenyje išvirti ryžius, išvirusius perpilti šaltu vandeniu.
3.
Užkaisti puodą su indu (sieteliu) garinimui. Brokolius išskirstyti žiedynais. Kai vanduo puode užverda, į garinimo indą sudėti lašišos didkepsnius ir brokolius. Garinti apie 20 minučių, atsargiai pavartant. Šone atsargiai sudėti virtus ryžius, kad jie vėl sušiltų.
4.
Supjaustyti pomidorą skiltelėmis.
5.
Į lėkštę dėti vieną didkepsnį, apibarstyti jį petražolėmis. Ryžius dėti šalia, pabarstyti krapais. Garintus brokolius ir pomidorą dėti šalia didkepsnio ir pašlakstyti trupučiu aliejaus.