INGREDIENTAI: Pagrindui:
1,5 stiklinės miltų
150 g. sviesto
2 šaukštų vandens
1 šaukšto citrinos sulčių
trupučio druskos,
2 šaukštų cukraus.
Varškės sluoksniui:
250 g kreminės varškės
150 g grietinės
2 kiaušinių
1 šaukšto krakmolo
1 šaukšto vanilinio cukraus
pusės geltonos citrinos
3 šaukštų cukraus pudros
1 stiklinės vyšnių be kauliukų
Želės sluoksniui:
Vyšnių želės
PARUOŠIMO BŪDAS:
I miltus sutarkuoti šaltą sviestą, suberti cukrų, truputį druskos, paminkyti. Įpilti vandens su citrinos sultimis, gerai išminkyti ir valandai padėti į šaldytuvą. Imti iš šaldytuvo tešlą, sviestu patepti torto formą ir iš tešlos suformuoti pagrindą su kraštais. Varškę sumaišyti su grietine, cukraus pudros 2 šaukštais, vaniliniu cukrumi. Įspausti pusės geltonos citrinos sultis, įtarkuoti žievelių, suberti krakmolą ir gerai sumaišyti. Po vieną įmaišyti kiaušinius, bet neperplakti masės. Supilti ant pagrindo, kuris yra torto formoje, užberti vyšniomis, sumaišytomis su šaukštu cukraus pudros ir dėti kepti į 180l. įkaitintą orkaitę. Kepti apie 40 min., pabaigoje temperatūrą prisukant iki 150 l. Kai atvėsta, užlieti vyšnių skonio žele, pagaminta pagal instrukciją ant pakuotės. Kraštus aš dar apglaisčiau cukraus pudrą, sumaišyta su citrina, apklijavau moliūgų drožlėmis, o viršų papuošiau plakta grietinėle su citrina ir rožių žiedlapiais, pamirkytais vyšnių želėje bei cukruje.