INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo vištienos sparnelių
4 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai garstyčių
2 šaukštai skysto medaus (arba ištirpinto kieto)
5 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Česnaką susmulkinkite, sumaišykite su sojos padažu, garstyčiomis ir medumi. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
2.
Sparnelius sumaišykite su marinatu. Aš dažniausiai sparnelius sudedu į didesnį, tvirtesnį maišą, užpilu mariantu ir gerai papurtau, taip sparneliai tolygiau pasidengia. Marinuoti bent dvi valandas.
3.
Sparnelius sudėkite į kepimo formą (aš dar kartais iškloju kepimo popieriumi, kad neprikeptų). Supilkite likusį marinatą.
4.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 minutes, kol gražiai apskrus.