INGREDIENTAI: Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Įdarui:
200 gramų sviesto
200 gramų varškės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių trynius iki baltumo išplakame su cukrumi. Suberiame miltus ir išmaišome. Kitame inde iki standumo išplakame baltymus. Išplaktus baltymus atsargiai po šaukštą įmaišome į trynius. Atsargiai su šaukštu išmaišome, gaunasi labai puri masė.
2.
Kepimo skardą (naudoju standartinę prie orkaitės esančią daugmaž 40 cm x 30 cm) išklojame su kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome tešlą. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių (iki biskvito viršus gražiai pagels). Iškeptą bikvitą išverčiame ant virtuvinio rankšluostėlio (kepimo popieriumi į viršų) ir dar šiltą iškart sukame į vyniotinį. Vyniodami pamažu nuimame kepimo popierių. Apklojame rankšluostėliu ir paliekame atvėsti.
3.
Įdarui varškę ir minkštą kambario temperatūros sviestą dedame į dubenį ir blenderiu sutriname iki vientisumo. Galiausiai supilame kondensuotą pieną, pertriname. Jei masė atrodytų skystoka, padėkite ją 20-30 min į šaldytuvą.
4.
Atvėsusį biskvitą išvyniojame ir tolygiai padengiame varškės kremu. Standžiai susukame į vyniotinį.
5.
Bent porai valandų dedame į šaldytuvą. Patiekdami galime pabarstyti cukraus pudra ir papuošti uogomis.