TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Burnoje tirpstantys migdoliniai pyragaičiai su uogomis "Financier"
Burnoje tirpstantys migdoliniai pyragaičiai su uogomis "Financier"

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus pudros
130 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių baltymų
85 gramai migdolų miltų (arba maltų migdolų)
30 gramų miltų
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek šaldytų uogų (arba švežių, naudojau avietes ir braškes)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirma pasigaminame Beurre noisette: puodą su sviestu kaitiname ant silpnos - vidutinės ugnies apie 3 - 5 minutes. Paviršiuje susidarys baltos putos, o tada jos virs rudomis nuosėdos. Išjungiam kaitrą. Kaip įsitikinti, ar jau pasigaminot Beurre noisette? Sviestas bus sodriai auksinės spalvos, o namuose pasklis kepintų riešutų kvapas. Siūloma (nors aš taip nedariau) perpilti sviestą į kitą indą ir padėti ten, kur vėsu (balkonas ar šalto vandens vonelė). Taip apsisaugosite nuo tolimesnio sviesto virimo ir galiausiai sudeginto Beurre noisette.

2.
Jei ruošiu naminius migdolų miltus, midolus nuplaunu, keletą minučių paverdu vandenyje, kad luobelė „atšoktų“ ir nuimu ją nuo visų riešutų. Labai lengvai lupasi. Migdolus sumalu iki vientisos masės elektriniu trintuvu.

3.
Sumaišome cukrų (geriau persijotą), druską, miltus ir migdolų miltus. Galima įpilti kelis lašus migdolų aromato. Baltymus truputį suplakam ir pilame į tešlą. Maišome iki vientisos masės. Po truputį supilam perkoštą sviestą, tik nepamirštam kita ranka maišyti. Tešlą įdedam valandai į šaldytuvą.

4.
Įkaitinam orkaitę iki 200C. Tuo tarpu išimam masę ir šaldytuvo ir supilstom į pasirinktas formeles. Įspaudžiam į vidų po kelias atitirpusias šaldytas uogas ir kepame 15 - 20 minučių, priklauso nuo formos. Financier’iai turi įgauti gražų auksinį atspalvį. Neperkepkit, nes „šlapi“ jie skanesni.




admin · 2020-11-18 21:00 · 298 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt