INGREDIENTAI: Tešlai:
250 g majonezo
250 g grietinės
3 kiaušiniai
350 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 g mėsos (jautienos arba kiaulienos, vištienos ar kalakutienos)
400 g bulvių
0,5-1 poras ar svogūnas
Druskos ir pipirų (pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Majonezą sumaišome su grietine. Po to įmušame kiaušinį, suberiame druską ir gerai išplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir taip pat įmaišome į tešlą. Susmulkiname porus, kubeliais supjaustome mėsą (turėjau kalakutienos) ir bulves. Įdarui skirtus produktus sumaišome, pagardiname prieskoniais. Į kepimo formą pilame pusę tešlos, ant viršaus sudedame įdarą ir užpilame likusia tešla. Kepame apie 1 valandą 180° C orkaitėje. Kad pyrago viršus nesudegtų, pridenkite folija.