INGREDIENTAI: 1 kg moliūgų
500 g svarainių
700 g cukraus, baltojo
Cinamono (truputį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupti ir stambiais kubeliais supjaustyti moliūgą. Supjaustytą moliūgą užberti 0,5 kg cukraus. Nuvalyti, nuplauti ir griežinėliais pjaustyti svarainius. Svarainius sudėti į kitą indą ir užpilti likusiu cukrumi (200 g). Abu indus sandariai uždaryti ir palikti per naktį šaldytuve, kad susikauptų sulčių. Po to moliūgus savo sultyse virti tol, kol suminkštės. Į minkštus moliūgus supilti svarainių masę ir ant nedidelės kaitros ugnies, maišant virti, kol nebelieka vandens. Pagardinti cinamonu pagal skonį. Supilstyti į išplautus ir iškaitintus (sterilizuotus) stiklainius. Skanaus!