INGREDIENTAI: 3 kiaušiniai
500 g varškės
9 dideli obuoliai
200 g sviesto
1,5 stiklinės miltų
8 v. š. cukraus
rudasis cukrus
cinamonas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą sušaldome kameroje, kad paskui eitų sutarkuoti. Supjaustome obuolius, apibarstome ruduoju cukrumi ir cinamonu. Paruošiame varškę. Įmušame kiaušinius, dedame 8 šaukštus cukraus (balto), gerai išplakame, kad gautųsi vientisa masė. Tuomet imame sušalusį sviestą ir jį tarkuojame vis barstant miltus. Sutriname sviestą bei miltus pirštais, kad gautųsi birus smėliukas, įdedame 5 šaukštus rudojo cukraus. Daugiau nei puse gautos masės suberiame į kepimo indą, išlyginame. Pilame ant viršaus varškės masę, ant jos suberiame obuolius. Jų negailėkite, dėkite iki viršaus, kupiną indą. Ant viršaus plonyčiu sluoksniu užberiame pasigaminto „smėliuko“ (nepadauginame). Pašauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 1,5 val. Skanaus!