INGREDIENTAI: Tešlai:
2 stiklinės miltų
150 gramų sviesto
0.5 stiklinės grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
8 vienetai obuolių (geriau rūgštesnių, vidutinio dydžio)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė grietinės
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai sviestą ištirpiname, atvėsiname, supilame į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą.
2.
Tešla nelimpa prie rankų, ją lengvai išformuojame į kepimo indą, pakeldami į viršų kraštelį apie 2 cm. Naudoju 26 cm skersmens formoje. Padedame į šaldytuvą ir ruošiame įdarą.
3.
Įdarui nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais. Elektriniu plakikliu suplakame kiaušinius, cukrų, grietinę, vanilinį cukrų ir miltus.
4.
Ant suformuotos tešlos sudedame obuolių sluoksnį ir užpilame išplaktą kremą ant viršaus.
5.
Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol pyrago viršus gražiai pagelsta. Iškepus, išimame iš orkaitės ir prieš ragaujant leidžiame visiškai atvėsti, kad įdaras sutvirtėtų.