INGREDIENTAI: 3 kilogramai patisonų
2 kilogramai pomidorų (gerai prinokusių)
1 kilogramas morkų
1 kilogramas svogūnų
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
2 šaukštai acto 9%
šiek tiek penkių pipirų mišinio
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia pasiruoškite stiklainius. Kol jie kaitinami mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje, nuvalykite degtine dangtelius. Nuskuskite ir sutarkuokite morkas, supjaustykite patisoną. Jei jo odelė jau kieta - nulupkite. Pomidorus taip pat nulupkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu (jei jo neturite- sumalkite). Susmulkinkite svogūną. Labai gražiai daržovių pjaustyti nereikėtų, bet dydžiai gabalėlių turėtų būti panašūs. Nes tik taip jie vienodai išsitroškins.
2.
Storadugniame puode pakepinkite susmulkintą svogūną, kai jis taps permatomas sudėkite morkas ir patisono gabaliukus. Įberkite druskos, cukraus ir troškinkite, vis pamaišant, kol daržovės beveik suminkštės. Tada supilkite sutrintus pomidorus ir suberkite pipirus. Viską dar troškinkite apie 10- 15 min. Galiausiai viską sutrinkite elektriniu trintuvu, įpilkite actą, užvirinkite ir supilstykite į stiklainius. Visas piurė troškinimo laikas būtų apie 30 min.
3.
Jei mėgstate česnakus, galite dėti juos kartu kepinant su svogūnais. Galite įberti susmulkintų petražolių lapelių, juos suberkite kartu su pipirais. Galite įdėti čili pipiriuko jei mėgstate aštriai.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"