INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
3 šaukštai abrikosų uogienės
1 žiupsnelis sodos
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai sviesto ( arba margarinas)
5 šaukštai miltų
2 šaukšteliai cukraus pudros
10 vienetų obuolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupu ir susmulkinu. Kiaušinius išplaku su cukrumi. Uogienę išmaišau su soda (uogienę galima imti ir kitokią aš turėjau abrikosų) ir supilu į kiaušinių masę. Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir sijoju į ruošiamą tešlą. Miltų imti pagal tešlos tirštumą. Tešla turi būti grietinės konsistencijos (miltų dėti daugiau arba mažiau nei 5 šaukštus).
2.
Kepimo indą tepti sviestu, dėti maždaug pusę obuolių, supilti tešlą ir ant viršaus kitą dalį obuolių. Gausiai pabarstyti cinamonu ir kepti iki pagels apie 20 - 30 minučių. Šiai progai aš puošiu cukraus pudros širdele :)