INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
100 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę, trynius, miltus, druską ir cukrų sumaišyti į vientisą masę. Miltų kiekį koreguokite pagal save, jeigu varškė sausesnė, jų gali reikėti ir mažiau, o jeigu šlapesnė - kiek daugiau. Padauginus miltų varškėtukai bus kieti, tad jų stenkitės dėti tik tiek, kad pavyktų rankomis formuoti varškėtukus.
2.
Šaukštu pakabinti šiek tiek masės ir miltuotais pirštais formuoti blynelius.
3.
Juos iš abiejų pusių apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje.