INGREDIENTAI: 1 kg bulvių
2 stiklinių pieno
2 kiaušinių
Druskos, pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti. Pieną užvirinti ir supilti į bulvių masę, berti pagal skonį druskos ir pipirų (dar kartais beriu žiupsnelį muskato - labai tinka), įmušti kiaušinius, išmaišyti. Viską sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą ir pašauti į iki 180 laipsnių įkaitingą orkaitę. Kepti, kol plokštainis gražiai apskrus (paprastai užtrunka apie valandą, priklausomai nuo skardos dydžio). Patiekti su norimu padažu. Žemiau užrašiau du galimus ir mano pamėgtus padažo variantus - vienas keptas, o kitas greitas gaivus nekeptas. Galimi padažiukai: 1. Susmulkinti pundelį svogūnų laiškų, pundelį krapų ir sumaišyti su grietine (arba jogurtu), pagardinti druska ir pipirais. 2. Gabalėlį šoninės supjaustyti ir apkepti, tada į keptuvę sudėti smulkiai supjaustytus du vidutinio dydžio svogūnus ir šiek tiek pakepinti iki svogūnai bus gražiai auksinės spalvos. Tada dėti grietinės, įberti saujelę smulkintų žalumynų (irgi naudoju krapus bei svogūnų laiškus) ir dar porą minučių patroškinti.