INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
220 gramų cukraus
150 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Įdarui:
500 gramų juodųjų serbentų
100 gramų cukraus
30 gramų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šaltą sviestą sutarkuoti į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, trupinius sutrinti pirštais iki vientisos masės.
2.
Įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilę ir užminkyti tešlą. Tešla suvynioti į maistinę plėvelę ir atvėsinti šaldytuve, kol sukietės.
3.
2/3 tešlos išskleisti kepimo formoje, išklotoj kepimo popieriumi. Ant viršaus sudėti serbentus, sumaišytus su cukrumi ir krakmolu. Likusią tešlą užtarkuoti arba sutrupinti ant serbentų.
4.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Iškeptą pyragą pilnai atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais.