INGREDIENTAI: 200 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (šalto)
100 gramų riešutų (maltų migdolų arba graikinių riešutų)
100 gramų cukraus (apytikriai, bėriau mažiau)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis malto cinamono
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis druskos
300 gramų džemo (įdarui, naudojau gervuogių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus su kepimo milteliais persijoti. Sumaišyti su maltais riešutais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais, druska.
2.
Į birų mišinį įtarkuoti sviestą ir įmušti kiaušinį. Suminkyti tešlą. Padalinti į dvi dalis - didesnę pagrindui ir mažesnę viršui pagražinti. Dėti į šaldytuvą 30-40 min.
3.
Iškočioti didesnę tešlos dalį maždaug 1 cm storio ir dėti ant formos dugno (formos skersmuo apytikriai 20 cm), šiek tiek paspaudžiant kraštelius į viršų. Sudėti džemą.
4.
Iš mažesnės tešlos dalies iškočioti blyną ir supjaustyti juostelėmis. Sudėti ant viršaus prispaudžiant prie kraštų.
5.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-45 min (priklauso nuo orkaitės galingumo), kol gražiai apskrus.