INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo agurkų
1 kilogramas morkų
1 kilogramas svogūnų
1 kilogramas pomidorų (nuluptų)
800 gramų perlinių kruopų
300 gramų cukraus
200 mililitrų acto 9%
200 mililitrų aliejaus
3 šaukštai druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Perlines kruopas išverdame. Aš verdu taip: iš vakaro gerai išplaunu po tekančiu vandeniu, beriu į storadugnį puodą, užpilu vandeniu, kad apsemtų per kokius 2 pirštus, viską užverdu, tada vynioju visą puodą į laikraštį ir į kokį pledą, striukę ar dar ką. Rytą kruopos būna išvirę. Čia taip močiutė išmokino ;D
2.
Svogūnus supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame, pakepiname aliejue. Aš kepinu tam pačiam dideliam puode, kur viską virsiu.
3.
Po to dedame kubeliais pjaustytus agurkus, pomidorus, virtas perlines kruopas, druską, cukrų, pipirus, pilame actą. Kai užverda, troškiname viską apie 30 min, vis pamaišant.
4.
Išvirusį troškinį supilstome į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais. Viską šiltai apdengiam ir paliekam pilnai atvėsti.