INGREDIENTAI: Trupiniams:
100 gramų miltų
50 gramų cukraus
50 gramų sviesto (šalto)
Įdarui:
300 gramų slyvų
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai brendžio
1.5 šaukšto cukraus
1 žiupsnelis pipirų (naudojau "Timut and lemon")
Aptepimui:
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukrų ir miltus sumaišome. Šaltą sviestą tarkuojame per burokinę tarką, vis padažant į miltų mišinį. Viską patriname tarp, kad susidarytų maži trupinėliai.
2.
Slyvas perpjauname per pusę ir išimame kauliukus. Supjaustome mažais gabalėliais.
3.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame slyvas, cukrų ir pakaitiname, kol slyvos pradės šiek tiek karamelizuotis. Beriame pipirus ir užpilame brendžiu. Pakaitiname, kol skystis nugaruos.
4.
Formeles patepame sviestu, dedame slyvų įdaro ir pabarstome trupiniais. Dedame kepti į iš anksto iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min. Skanaus!