INGREDIENTAI: 400 gramų miltų
300 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
300 gramų varškės
1 šaukštas vanilinio cukraus
100 mililitrų aliejaus
šiek tiek cukraus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir ,maišant, pilamas pienas (atskiestas vandeniu). Pasūdoma, gerai išplakama, supilami išplakti baltymai.
2.
Aliejų įkaitinti keptuvėje. Tada ,plonu sluoksniu, pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Įdarui. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, beriama druskos ir vanilinio cukraus.
3.
Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkti. Prieš patiekiant, blyneliai apkepami.