INGREDIENTAI: 200 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 stiklinės miltų
1 žiupsnelis anyžių (sėklos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Išlydyti sviestą. Išplakti kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Išsilydžiusį sviestą atvėsinti, supilti į indą, gerai sumaišyti su kiaušinių plakiniu ir suberti miltus. Maišyti šaukštu, o tada minkyti. Turi nelipti prie rankų. Dėti į šaldiklį 20 minučių. Traukti mėsmalę, išimti peiliukus ir prisukti norimą formelę. Tešlą po gabaliuką dėti į mėsmalę, sukti rankeną ir supjaustyti norimo ilgio sausainius. Apibarstyti anyžių sėklomis. Dėti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepti 190°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Skanaus.