INGREDIENTAI: Tešlai:
2 stiklinės miltų
1 stiklinė vandens (verdančio, 240 mililitrų)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis degtinės
Įdarui:
500 gramų faršo (naudojau kiaulienos)
100 mililitrų kefyro (arba atvėsinto sultinio)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštelis krakmolo
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
šiek tiek pipirų
Kepimui:
300 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vieną stiklinę miltų užpilti verdančiu vandeniu, suberti druską ir maišyti, kol visi miltai sušlaps. Suberti likusius miltus ir užminkyti elastingą tešlą. Baigiant maišyti supilti degtinę.
2.
Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve pusvalandžiui.
3.
Įdarui mėsą sumaišyti su smulkiai kapotu svogūnu, druska, bazilikais ir pipirais. Supilti kefyrą arba sultinį, sudėti krakmolą ir išmaišyti.
4.
Tešlą plonai iškočioti ir išpjauti maždaug keptuvės dydžio apskritimą, tam puikiai tiks keptuvės dangtis. Per apskritimo vidurį paskleisti įdaro, perlenkti ir kraštą gerai užspausti.
5.
Kepti įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kai tešla taps auksinė, apversti. Iškepus padėti ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejus.