INGREDIENTAI: 300 mililitrų pieno (apytiksliai, kambario temperatūros)
250 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių (didelio, kambario temperatūros)
30 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
6 gramai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje persijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Įberkite druskos, cukraus ir viską išmaišykite plakimo šluotele.
2.
Miltuose padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto, paplakite.
3.
Dalimis supilkite pieną ir išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų. Pieno gali prireikti daugiau, ar mažiau, priklausys nuo miltų (man užteko 300 ml pieno). Tešla turi būti skystos grietinės konsistencijos - nei labai skysta, nei tiršta. Tešlą palikite pastovėti kambario temperatūroje 10 min.
4.
Pastovėjusią tešlą supilkite į konditerinį maišelį, prakirpkite nedidelę skylutę.
5.
Geriausia šiuos žagarėlius kepti plačioje, negilioje keptuvėje. Aliejaus pilkite tiek, kad kepdami žagarėliai laisvai plaukiotų ir nesiektų dugno. Įkaitinkite.
6.
Plona srovele spauskite tešlą į įkaitintą aliejų ir greitu judesiu sukite spiralę (ar gėlytę, širdelę, kokią tik norite formą). Kai viena pusė apkeps, apverskite. Kepkite iki kol dailiai apskrus iki auksinės rudos spalvos. Geriau visa tai padaryti ne ant stipriausios ugnies.
7.
Iškepusius žagarėlius sudėkite ant popierinių rankšluostelių, kad susigertų riebalų perteklius.
8.
Kai žagarėliai atvės – perkelkite juos į serviravimo lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra