TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Medaus tortas su maskarpone ir želė gabaliukais
Medaus tortas medutis su maskarpone ir želė

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
Tešlai:
700 gramų miltų (gali prireikti +-20g)
200 gramų medaus
100 gramų rudojo cukraus
220 gramų sviesto
60 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis sodos
1 šaukštas citrinų sulčių (sodai nugesinti)
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malto imbiero (labai nedidelis)
Kremui:
750 gramų grietinės
750 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų maskarponės sūrio
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 pakeliai grietinėlės standiklio (nedideli)
2 pakeliai želės (skirtingų spalvų)
1 vienetas citrinų
šiek tiek vanilės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą storu dugnu dėti cukrų, medų, sviestą, druską ir prieskonius. Kaitinti ant mažos kaitros, vis pamaišant beveik iki virimo. Kai jau pradeda kilti burbuliukai ir masė putoti , iškart nukaisti. Peperkaitinkit, nes medus greit dega.

2.
Kai pravės, sudėti sodą (ją prieš tai nugesinti šaukštu citrinos sulčių). Masė užputos, taip ir turėtų būti. Leisti stabilizuotis. Tada sudėti kiaušinius bei grietinę, perplakti. Perpilti į kitą dubenį minkymui.

3.
Suberti miltus ir išminkyti tešlą. Miltų gali prireikti truputį daugiau arba mažiau, tikslų jų kiekį žiūrėkite pagal tešlos konsistenciją. Tešla neturi būti labai kieta. Gerai paminkius ji atlimpa nuo rankų ir tampa elastinga.

4.
Išminkytą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti 1-2 valandoms į šaldytuvą.

5.
Tešlą padalinti į 10 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies kočioti 22 cm skersmens lakštą ir kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie tris minutes. Kepdami atidžiai stebėkite, nes lakštai labai greitai kepa.

6.
Spalvotą žele užpilti karštu vandeniu (naudoti dvigubai mažiau vandens negu nurodyta ant žele pakelio, kad sustingusi būtų standesnė). Aš žele išpilsčiau į dvi didesnes lėkštes, kad sustingusios nereikėtų pjaustyti gabaliukais, nes lakštai ir pertepimai ploni. Tad norėjosi tokių tarsi žele juostelių. Žele padėti į šaldytuvą visiškai sustingi.

7.
Kremui grietinę suplakti su puse cukraus ir grietinėlės standikliu.

8.
Grietinėlę suplakti su kita puse cukraus iki standumo.

9.
Plaktą grietinėlę gražiai įmaišyti į maskarponę, vis po truputi dadedant grietinėlės iki vientisos masės. Į šią masę atsargiai maišant mentele sudėti išplaktą grietinę.

10.
Į kremą įmaišyti nuo citrinos nutarkuotą žievelę, įspausti pagal skonį citrinos sulčių, įpilti šlakelį vanilės esencijos.

11.
Formuoti tortą - imti lakštą, aptepti kremu, uždėti kitą lakštą, lengvai spustelėti, vėl aptepti kremu. Ir taip kol sutepsite visus lakštus ir kremą. Į tris sluoksnius dėjau ratu juostelėmis atpjautos želė.

12.
Padėti tortą į šaldytuvą nakčiai, kad sutvirtėtų ir skoniai susijungtų.


Patarimai:

Želė gabaliukų į kremą galima dėti pagal skonį - kam daugiau, kam mažiau patinka. Galima ir nedėti visai.


Tortas skanus ir savaime, bet aš jį dar papuošiau tokiu kremu - 220 g minkšto kambario temperatūros sviesto išplakiau mikseriu iki baltumo. Įdėjau 120g kondensuoto pieno ir vėl išplakiau iki baltumo. Tada sudėjau ištirpinto, bet dar vos šilto balto šokolado apie 350g. Vėl išplakiau iki baltumo. Rausvai spalvai įdėjau šiek tiek maistinių dažų. Plakti šį kremą reikia ilgokai, bet jis labai smagus dirbti, dengiasi labai gražiai, be jokiu burbulų.




admin · 2020-12-01 21:00 · 436 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt