INGREDIENTAI: 500 mililitrų jogurto (naudojau mangų-persikų skonio)
100 mililitrų pieno
2 šaukštai želatinos
2 šaukštai cukraus
1 šlakelis aliejaus (formai patepti)
Želė sluoksniui:
820 gramų konservuotų persikų
100 gramų raudonų vynuogių (be kauliukų)
1.5 šaukšto želatinos
50 mililitrų vandens
300 mililitrų sirupo (nuo konservuotų persikų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žele sluoksniui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 10 - 15 minučių išbrinkti. Išbrinkusią ištirpiname garų vonelėje: didesniame inde užvirinti vandenį, ant jo statyti mažesnį indą su išbrinkusia želatina taip, kad dugnas neliestų vandens. Kaitinti ir maišyti, kol želatina ištirps (želatinos neužvirinti!). Paliekame atvėsti.
2.
Formą, kurioje darysime desertą, patepame aliejumi.
3.
Nuo persikų nupilame skystį ir atidedame į šalį.
4.
Persikus supjaustome riekelėmis. Vynuoges nuplauname. Sudedame vaisius į formą.
5.
Atvėsusią želatiną supilame į persikų skystį. Išmaišome. Plona srovele supilame ant vaisių. Dedame į šaldytuvą stingti. Man sustingo labai greitai, neprireikė laukti, nei val.
6.
Gaminame kitą sluoksnį. Želatiną užpilame pienu ir paliekame ir 10 - 15 minučių išbrinkti. Išbrinkusią ištirpiname garų vonelėje: didesniame inde užvirinti vandenį, ant jo statyti mažesnį indą su išbrinkusia želatina taip, kad dugnas neliestų vandens. Kaitinti ir maišyti, kol želatina ištirps (želatinos neužvirinti!). Paliekame atvėsti.
7.
Į jogurtą suberiame cukrų, pamaišome, kol ištirps. Supilame plona srovele atvėsusią želatiną į jogurto masę.
8.
Jogurto masę pilame jau ant sustingusio žele ir vaisių sluoksnio. Dedame į šaldytuvą stingti.