INGREDIENTAI: 1 žuvis (mėgstama)
Druska
Juodieji pipirai
2-3 skiltelės česnako
100 g šalotinių svogūnų
50 ml konjako
30 g sviesto
100 ml grietinėlės
1 žiupsnelis ciberžolės
Žalumynai, švieži (pagal skonį)
1 citrina
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasirinktą žuvį išdarinėkite ir gerai nuplaukite. Nusausinę gerai įtrinkite smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Jei turite laiko marinuokite apie 1 valandą. Po to kepkite žuvį griliuje arba orkaitėje (180 laipsnių 1h). Pakepinkite smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus svieste, užpilkite juos konjaku ir padeginkite. Palaukite, kol baigs liepsnoti. Alkoholis kaitinamas išgaruoja ir lieka nuostabus aromatas. Pilkite grietinėlę, berkite ciberžolės, druskos, juodųjų pipirų. Patiekite ant neįprastos medinės ar molinės lėkštės, puošdami šviežiomis žolelėmis ar citrina.