TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Trinta bulvių sriuba su sūreliu
Trinta bulvių sriuba su sūreliu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų (didesnių)
100 gramų lydyto sūrelio (arba kreminio sūrio)
1 litras sultinio (arba pagal norimą sriubos tirštumą)
1 šaukštas sviesto
šiek tiek juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Storadugniame puode įkaitinkite sviestą ir jame apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną iki suminkštės. Sudėkite pužiežiais supjaustytas morkas, smulkiai sukapotas česnako skilteles ir pakepinkite 4-5 minutes.

2.
Į puodą sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves ir užpikite sultiniu. Viso sultinio galite iškart nepilti, pilkite tiek, kad apsemtų daržoves ir būtų per pirštą virš jų, vėliau galėsite sultinio dapilti pagal norimą sriubos tirštumą. Virkite iki bulvės suminkštės.

3.
Viską sutrinkite rankiniu elektriniu trintuvu. Sudėkite tepamą sūrelį, gerai išmaišykite.

4.
Jeigu norisi skystesnės sriubos, įpilkite dar šiek tiek sultinio. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Dar labai tinka įberti žiuspnelį muskato.

5.
Šią sriubą labai skanu patiekti su sausoje keptuvėje paskrudintomis rūkytos šoninės riekelėmis ir žiupsneliu smulkintų žalumynų (svogūnų laiškų, krapų ar kitų mėgiamų).




admin · 2020-12-04 21:00 · 372 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt