INGREDIENTAI: 0.5 vieneto kopūstų (mažo arba 1/4 didesnio)
150 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto morkų
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas pomidorų pastos (arba 3 šaukštų pomidorų padažo)
1/4 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morką supjaustyti plonais griežinėliais, svogūną ir kopūstą - plonomis juostelėmis.
2.
Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti svogūną, kol suminkštės. Dėti morkas, dar šiek tiek pakepinti. Sudėti kopūstus, gerai išmaišyti ir apkepinti kelias minutes.
3.
Pilti vandens tiek, kad kopūstus apsemtų maždaug iki pusės (apie 250 mililitrų), uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės kaitros, kol suminkštės, apie 20 minučių. Pagardinti pomidorų pasta, prieskoniais, išmaišyti.
4.
Sudėti ryžius, išmaišyti, pilti dar apie 200 ml vandens, uždengti ir troškinti apie 10 - 20 minučių, kol ryžiai išbrinks ir sugers vandenį. Laikas priklauso nuo ryžių rūšies. Jeigu reikia, eigoje pilti dar šiek tiek vandens. Jeigu vandens per daug, kai ryžiai jau bus minkšti, pakaitinkite be dangčio, pamaišant, kad nugaruotų skysčio perteklius.
5.
Patiekiant galima apšlakstyti citrinos sultimis, pagardinti žalumynais.