INGREDIENTAI: "Nutellai" reikės:
150 g lazdyno riešutų
100 g pieniško šokolado
Žemės riešutų sviestui reikės:
200 g žemės riešutų (geriausia rinktis be luobelių)
2 šaukštų cukraus pudros
žiupsnelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nutella: Riešutus paskirstykite kepimo formoje, ištiestoje kepiomo popieriumi. Kepkite 180° C temperatūroje apie 10 minučių. Tada riešutus įvyniokite į švarų rankšluostėlį ar popierinį rankšluostį ir trindami, nuimkite odeles. Kai nuimsite odeles, riešutus sutrinkite blenderiu iki visiškos tyrės ir sudėkite lydytą šokoladą. Masę sudėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Žemės riešutų sviestas: Riešutus sumalkite iki vientisos masės. Sudėkite cukraus pudrą ir žiupsnelį druskos. Laikykite stiklainyje, šaldytuve. Kondensuotą pieną virkite apie dvi valandas. Stiklainyje susluoksniuokite Nutellą, žemės riešutų sviestą ir virtą kondensuotą pieną.