TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Šviesi naminė duona su svogūnais ir sėklomis
Naminė šviesi svogūnų duona



INGREDIENTAI:
290 gramų kvietinių miltų
190 gramų vandens (šilto)
0.5 vieneto svogūnų (didelio)
1 gabalėlis sviesto
40 gramų sėklos (naudojau saulėgrąžų ir moliūgų)
10 gramų alyvuogių aliejaus
5 gramai druskos
3 gramai sausų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje išlydykite gabalėlį sviesto, sudėkite svogūną ir kepkite, kol gražiai apkeps iki gintarinės spalvos.

2.
Į dubenį sudėkite miltus, sėklas, druską, mieles ir svogūną. Supilkite aliejų, vandenį ir minkykite tešlą apie 15 min.

3.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite tešlą ir palikite valandai ar dviems šiltoje vietoje.

4.
Prieš pašaunant į orkaitę, kepaliuką įpjaukite šiek tiek ir kepkite iki 240 C laipsnių įkaitintoje 10 min. Po to sumažinkite kaitrą iki 210 laipsnių ir kepkite 35 - 40 min.

5.
Kad plutelė būtų minkštesnė, išėmus iš orkaitės, apipurškite vandeniu ir palikite atvėsti.


Patarimai:

Nurodytas kiekis yra mažam kepaliukui. Jei norėsite didesnio, ingredientų kiekį padvigubinkite.


Būtinai stebėkite kepimo laiką ir sumažinkite orkaitės laipsnius, jei pradės labai skrusti.




admin · 2020-12-08 21:00 · 351 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt