INGREDIENTAI: 540 gramų kvietinių miltų
320 gramų sviesto (kambario temperatūros)
220 gramų rudojo cukraus
150 gramų cukraus
170 gramų melasos
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas malto imbiero
4 šaukšteliai sodos
2 šaukšteliai malto cinamono
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumaišyti visus sausus ingredientus: miltus, sodą, maltą imbierą, cinamoną, maltus gvazdikėlius, druską.
2.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su baltuoju ir ruduoju cukrumi, supilti melasą ir plakant, po vieną įmušti kiaušinius.
3.
Po truputį suberti sausą mišinį ir gerai išmaišyti.
4.
Tešlą padėti į šaldytuvą bent jau 2 val. Turi gerai sutvirtėti.
5.
Gybti rankomis tešlos ir delnais suformuoti rutuliukus - kiekvienas turi sverti apie 20-30 g.
6.
Skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jos sudėlioti tešlos rutuliukus, palikti apie 5 cm tarpus.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8-10 min, kol sausainių viršus ims skilinėti. Ištraukti iš orkaitės ir palikti skardoje 4-5 min, o tada perkelti ant grotelių šiek tiek atvėsti.
8.
Patiekti šiltus arba laikyti sandariame inde iki 4 dienų.
Patarimai:
•
Tešlos rutuliukus galima užšaldyti. Norint kepti, nereikia jų atitirpinti, tereikia dėti ant skardos ir kepti 1-2 min ilgiau.