INGREDIENTAI: 12 bandelių reikės:
375 g miltų
70 g cukraus
1 a. š. sausų mielių
Žiupsnelio druskos
120 ml pieno
40 ml pasukų
1 kiaušinio, didelio
15 g sviesto, mikšto
12 a. š. obuolienės arba džemo
60 g sviesto
100 g cukraus
1 a. š. cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Nemažame dubeny sumaišom miltus, cukrų, mieles ir druską. 2. Kitam dubenyje šakute kiek paplakam kiaušinį ir sumaišom su pienu bei pasukom. 3. Supilam į miltų mišinį ir minkom 2 - 3 minutes. 4. Įminkom sviestą, minkom dar 3-4 minutes. 5. Dedam atgal į dubenį, pridengiam švariu rankšluostėliu ir pastatom šiltai 1 - 1,5 valandos. 6. Pakilusią tešlą iškočiojam į 4-5 mm storio lakštą ir, paėmę maždaug 8 cm skersmens puodelį ar formelę, išspaudžiam apskritimus. Ant pusės jų dedam po šaukštelį obuolienės, likusiais uždengiam, tvirtai apspaudom kraštelius, kad suliptų ir įdaras niekur nepabėgtų. 7.Paimame maždaug 7 cm skersmens formelę ir ja iš truputį formą dėl įdaro praradusių bandelių vėl išspaudžiam tobulus. Bandeles dėliojam ant kepimo popierium išklotos skardos, o iš tešlos likučių vėl suminkom vientisą gniužulą, kočiojam, pjaustom. 8. Paruoštas bandeles uždengiam rankšluostėliu ir valandą laikom šiltai, kad pakiltų. 9. Orkaitę įkaitinam iki 190°C. Pakilusias bandeles aptepam šlakeliu pieno ir kepam gerai įkaitintoj orkaitėj 10-12 minučių, kol viršus nusidažo auksu, bet dar nespėja smarkiai paruduoti. Perkeliam ant grotelių. 10. Kol bandelės aušta iki pirštams nepavojingos temperatūros, išlydom sviestą ir lėkštėje sumaišom cukrų su cinamonu. Dar šiltą bandelę merkiam į sviestą ir apvoliojam cukraus mišinyje - čia toks stebuklingas triukas, kuris paverčia bandeles be penkių minučių spurgom.