INGREDIENTAI: Pagrindui:
150 gramų miltų
75 gramai sviesto
60 gramų vandens (šaltas)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
15 vienetų šparaginių pupelių (galima pakeisti 7 smidrais)
7 vienetai smidrų
75 gramai pieno
75 gramai pasukų (arba jogurto)
70 gramų sūrio (tarkuoto)
1 sauja špinatų (nebūtina)
2 vienetai kiaušinių
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia pasigaminame pagrindą: į dubenį suberiame miltus ir druską. Supjaustome gabaliukais sviestą ir pirštais imame jį trinti su miltais, kol gauname trupinius. Pamažu pilame vandenį (viso gali neprireikti), kol gausime vientisą, prie rankų nelimpančią tešlą.
2.
Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį 15 minučių, kol sustings. Beje, šis pagrindas tikrai labai puikus, lengvai pagaminamas, naudojamas ir be galo skanus.
3.
Ruošiame įdarą: smidrus ir šparagines pupeles nuplauname ir nupjauname galiukus pupelėms ir storuosius galus smidrams.
4.
Dideliame puode užviriname vandenį su žiupsneliu druskos, kai jis ima virti suberiame smidrus ir pupeles. Viriname apie 5 minutes, kol jie lengvai suminkštėja. Nusunkiame, perliejame šaltu vandeniu, gerai nuvarviname ir paliekame pravėsti.
5.
Dubenėlyje lengvai išplakame kiaušinius, supilame pieną ir pasukas. Įberiame druskos, pipirų, pusę tarkuoto sūrio, išmaišome. Įdedame saują špinatų.
6.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
7.
Ištraukiame tešlą iš šaldiklio. Iškočiojame kiek didesnį nei tartos skarda (mano naudojama kepimo forma - 20 cm skersmens) apskritimą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus.
8.
Įnešame tešlą į skardą, nupjauname per kraštus išlindusius tešlos likučius. Subadome šakute, įklojame kepimo popierių, užberiame pupelių ar ryžių bent iki pusės skardos, kepame 15 minučių.
9.
Po to išimame pupeles ir kepimo popierių ir kepame dar 10 minučių.
10.
Ištraukiame tartos pagrindą, ant jo išdėliojame nedideliais gabaliukais supjaustytus smidrus ir pupeles, užpilame kiaušinio plakinį.
11.
Kepame apie 40-50 minučių, kol gražiai paruduoja ir įdaras sutvirtėja. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, ištraukiame tartą ir užbarstome likusį tarkuotą sūrį.
12.
Paliekame šiek tiek atvėsti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"