INGREDIENTAI: 400 gramų moliūgų (gryno svorio, nulupto ir be sėklų)
400 gramų karštai rūkytų dešrelių
300 gramų bulvių
1 vienetas morkų
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
5 šaukštai pomidorų padažo
4 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Pabarstymui:
250 gramų fermentinio sūrio (arba mocarelos ar kito mėgstamo, tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskusti. Bulves, moliūgą supjaustyti nedideliais kubeliais, dešreles supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, svogūną susmulkinti, morką sutarkuoti burokine tarką.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, suberti svogūną, morkas, įspausti česnako ir apkepti 5 minutes vis pamaišant.
3.
Kepimo formą patepti aliejumi, sudėti moliūgą, bulves, kepintas daržoves, dėti pomidorų padažo, įpilti grietinėlės, pabarstyti druska, pipirais ir permaišyti.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 25 - 30 minutes, tuomet apkepą pabarstyti sūriu ir dar kepti apie 15 - 20 minučių.