INGREDIENTAI: 200 gramų varškės 9%
200 gramų cukraus
200 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
1 šaukštas apelsinų cukatų (arba tarkuotos apelsino žievelės, nebūtina)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, iki masė pabals ir patrigubės.
2.
Ištirpiname sviestą.
3.
Į kiaušinių masę įmaišome varškę ir sviestą. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Masę gerai išmaišome. Suberiame cukatas. Išmaišome.
4.
Į metalines keksiukų formeles dedame popierinius "sijonėlius" ir pripildome 3/4 tūrio masės.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių. Mediniu pagaliuku patikrinti, ar iškepė – jei pagaliukas sausas, reiškia taip. Jei aplipęs tešlą, kepame dar 5 min. ir vėl tikriname.