TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Lazanija su jautiena
Lazanija su jautiena

Porcijų skaičius: 9


INGREDIENTAI:
500 gramų lazanijos lakštų
300 gramų sūrio
500 gramų mėsos (malta)
2 galvos svogūnų
3 skiltelės česnako
6 šaukštai pomidorų padažo
150 gramų vyno (baltas)
3 šaukšteliai sviesto
600 mililitrų pieno
šiek tiek prieskonių
1 šaukštelis muskato
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Paruoškite mėsos faršo padažą. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną, gabalėliais pjaustytą morką, išspauskite česnaką, trumpai pakepinkite. Kai daržovės suminkštės, sudėkite faršą, uždenkite dangčiu ir troškinkite. Stiklinėje sumaišykite 150 ml baltojo vyno, 100 ml vandens ir pomidorų padažą. Supilkite mišinį į keptuvę. Pagardinkite padažą prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, pasūdykite. Nebedenkite dangčio, kad nugaruotų skysčio perteklius. Kepkite apie 20 min., kol padažas sutirštės. Kitoje keptuvėje paruoškite bešamelio padažą. Trumpai pakepinkite miltus, įmaišykite sviestą, pamažu supilkite pieną, maišydama kaitinkite, kol padažas ims tirštėti, suberkite tarkuotą sūrį, pasūdykite, pagardinkite muskatu. Lazaniją kepkite stikliniame arba keraminiame inde. Jo dugną patepkite sūrio padažu, dėkite sluoksnį lazanijos lakštų, ant viršaus – sluoksnį mėsos faršo padažo, tada vėl sluoksnį lakštinių ir sluoksnį sūrio padažo. Toliau sluoksniuokite, kol indas bus beveik pilnas. Viršuje turi būti sūrio padažo sluoksnis. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto parmezano. Kepkite 220°C temperatūroje apie 40 minučių. Prieš patiekdama leiskite pastovėti bent 10 min. Skanaus.




admin · 2020-12-16 06:00 · 364 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt