INGREDIENTAI: 600 gramų malta jautiena (arba kiaulienos)
300 gramų baravykų (galima keisti pievagrybiais arba voveraitėmis)
200 mililitrų vandens (arba sultinio)
200 mililitrų balto vyno (tinka ir nealkoholinis, galima keisti sultiniu)
150 gramų pomidorų pastos
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas svogūnų (didesnio)
30 gramų sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis malto kumino
pagal poreikį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, apkepinti iki suminkštės ir taps auksinės spalvos. Beriame miltus.
2.
Į keptuvę sudėti pjaustytus grybus, apkepinti, iki skystis nuo grybų nugaruos.
3.
Dėti pomidorų pastą, berti kuminą, gerai išmaišyti.
4.
Supilti vyną, patroškinti 5 minutes.
5.
Iš mėsos drėgnomis rankomis formuoti nedidelius kukulius. Dėti į keptuvę su svogūnais.
6.
Pilti vandens ir patroškinti 15 minučių ant nedidelės ugnies.
7.
Sudėti smulkintą česnaką.
8.
Pagardinti druska, pipirais.
9.
Tada supilti grietinėlę, dar kartą užvirinti ir ant nedidelės ugnies patroškinti apie 7 - 10 minučių.
10.
Šį troškinį labai tinka patiekti su virtomis ar keptomis bulvytėmis.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.