INGREDIENTAI: 2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
2 vienetai obuolių (didelių)
2 vienetai kiaušinių
1/3 stiklinės aliejaus
3 šaukštai razinų (nebūtina)
2 šaukštai medaus
3 šaukštai brendžio (arba romo, galima ir nedėti)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Razinas užpilame brendžiu ir paliekame mirkti.
2.
Kiaušinius gerai išplaame su cukrumi (plakame, kol masė pabals ir patrigubės).
3.
Medų ištirpiname virš garų vonelės. Supilame į kiaušinių masę ir gerai išmaišome.
4.
Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir cinbamomą. Suberiame razinas.
5.
Obuolius nulupame ir sutrakuojame per burokinę tarką. Sudedame į tešlą ir gerai išmaišome.
6.
Tešlą supilame į standartinę pailgą kekso formą, išklotą kepimo popieriumi.
7.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (ar iškepė, tikriname mediniu pagaliuku).
Patarimai:
•
Stiklinę matavimui naudojau 200 ml dydžio.