TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Purus medaus keksas su obuoliais
Purus medaus keksas su obuoliais

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
2 vienetai obuolių (didelių)
2 vienetai kiaušinių
1/3 stiklinės aliejaus
3 šaukštai razinų (nebūtina)
2 šaukštai medaus
3 šaukštai brendžio (arba romo, galima ir nedėti)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Razinas užpilame brendžiu ir paliekame mirkti.

2.
Kiaušinius gerai išplaame su cukrumi (plakame, kol masė pabals ir patrigubės).

3.
Medų ištirpiname virš garų vonelės. Supilame į kiaušinių masę ir gerai išmaišome.

4.
Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir cinbamomą. Suberiame razinas.

5.
Obuolius nulupame ir sutrakuojame per burokinę tarką. Sudedame į tešlą ir gerai išmaišome.

6.
Tešlą supilame į standartinę pailgą kekso formą, išklotą kepimo popieriumi.

7.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (ar iškepė, tikriname mediniu pagaliuku).


Patarimai:

Stiklinę matavimui naudojau 200 ml dydžio.




admin · 2020-12-18 00:00 · 362 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt