INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai kvietinių miltų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuskusti bulves ir jas sutarkuoti bulvių tarkavimo mašinėle. Nupilti skystį.
2.
Sutarkuoti svogūną ir jį įmaišyti į bulvių tarkius.
3.
Obuolius nulupti ir iš jų išpjauti sėklas. Obuolius sutarkuoti per burokinę trintuvę. Sutarkuotus obuolius įmaišyti į tarkius.
4.
Į šią masę įmušti kiaušinius, suberti miltus, pagardinti druska pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.
5.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir dėti po didelį šaukštą kiekvienam blyneliui. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.