INGREDIENTAI: 500 gramų kreminės varškės (be priedų)
2 vienetai obuolių (apie 260 - 300 gramų)
3 vienetai kiaušinių
130 gramų cukraus
60 gramų sviesto (išlydyto)
60 gramų manų kruopų
3 šaukštai migdolų (maltų)
šiek tiek citrinų sulčių (obuoliams apšlakstyti)
šiek tiek druskos
šiek tiek vanilės
šiek tiek migdolų drožlių (viršui)
šiek tiek cukraus pudros (viršui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nuplauti, perpjauti perpus, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis.
2.
Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su varške, cukrumi, vanile, sviestu, po to įberti manus, maltus migdolus ir išmaišyti. Baltymus išplakti su druska iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
3.
Kepimo formą (naudoju 24*26 cm dydžio) ištepti aliejumi, supilti varškės masę, sudėti ir įspausti į tešlą obuolius.
4.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 40 - 50 minučių, po pusės kepimo laiko apibarstyti migdolų drožlėmis. Iškepus galima pabarstyti cukraus pudra.