INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių košės (iš 3 bulvių)
100 gramų miltų (apytikriai)
3 saujos špinatų (naudojau šviežius, bet tinka ir šaldyti)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai krakmolo
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Špinatus sutrinti elektriniu trintuvu. Jeigu sunkiai trinasi, įpilti truputėlį vandens.
2.
Bulvių košę sumaišyti su trintais špinatais, įmušti kiaušinį, suberti krakmolą, pagal skonį pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti. Suberti miltus ir suminkyti tešlą. Miltų gali reikėti ir šiek tiek daugiau, tiesiog dėkite tiek, kad masė neliptų prie rankų.
3.
Virtinukus galima formuoti kaip “ežiukus“ perleidžiant per tarką arba galima greituoju būdu, kaip kad aš dariau - padaryti iš tešlos volelį ir tą volelį supjaustyti riekelėmis. Paruoštus virtinukus berti į pasūdytą verdantį vandenį, nuo iškilimo į paviršių virti apie 4 minutes.
4.
Patiekdama apibarsčiau sūriu ir padariau klasikinį senovišką padažiuką iš tirpinto sviesto, sumaišyto su grietine.